Ladataan... Ladataan...

Artisokka-prosciuttokastiketta ja spagettia

Valmistusaineet 4:lle
100 g Parman kinkkua
2 rkl oliiviöljyä
0.5 kpl silputtua sipulia
6 dl kanalientä
1 tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
1 kpl Maa-artisokansydämiä
3 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 rkl tuoretta basilikaa
20 g Raastettua parmesaania
Lisäksi
400 g Spagettia
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset 2 tl yrttimausteseosta (esim. Provencale).

Nosta kinkkuviipaleet yksitellen uuniritilälle ja paahda 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Jäähdytä ja murenna pienemmiksi lastuiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sipulisilppua 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja yrteillä.
Lisää kerma. Leikkaa artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi, lisää ne kastikkeeseen ja hauduta vielä muutama minuutti.
Lisää lopuksi tuoretta basilikaa. Tarkista maku ja kaada kastike pastan sekaan. Ripottele pinnalle parmesaania ja paahdettua Parman kinkkua.

Yksi annos sisältää 719 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":326,"alcohol":0,"protein":79,"carbohydrates":314},"weight":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":19.7,"carbohydrates":77.9},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":720,"weight":133.60000000000002,"percent":100}}}