Ladataan... Ladataan...

Värikäs papu-appelsiinisalaatti

Valmistusaineet 4:lle
200 g Vihreitä pakastepapuja
1 kpl punasipulia
2 kpl appelsiinia
2 dl liotettuja ja keitettyjä papuja esim. soija-, mustasilmä- tai valkoisia papuja
2 kpl ruukkusalaattia
Kastike
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoista tai tummaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
2 rkl (vastapuristettua) appelsiinimehua
1 rkl sinappia
1 tl kuivattua tai 0,5 rkl tuoretta hienonnettua minttua
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Ohjeet

Kypsennä vihreät pavut pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta hyvin.
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen ja leikkaa ne viipaleiksi.
Vatkaa kastikeaineet hyvin keskenään. Nosta vihreät ja kypsät pavut kulhoon ja sekoita joukkoon puolet kastikkeesta.
Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet.
Levitä salaatinlehdet laakealle vadille ja niiden päälle appelsiini- ja sipulirenkaat limittäin renkaaksi. Nosta keskelle papusekoitus. Pirskota loput kastikkeesta appelsiini- ja sipuliviipaleiden ja salaatinlehtien päälle. Tarjoa leivän kanssa.

Yksi annos sisältää 394 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":112,"alcohol":0,"protein":90,"carbohydrates":192},"weight":{"fat":12.17,"alcohol":0,"protein":22.05,"carbohydrates":47.24,"saturated_fat":0.77,"sugar":12.41,"fibre":22.8,"salt":0.51},"percent_raw":{"fat":0.28329402074812327,"alcohol":0,"protein":0.2280748427146404,"carbohydrates":0.48863113653723633},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":394,"weight":117.95,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":281.2},"item_type":"recipe","recipe_id":1462,"servings":4}}

 
Sulje