Ladataan... Ladataan...

Veripalttu eli rössy

Valmistusaineet 4:lle
3 dl tuoretta naudan, sian tai lampaan verta
3 dl vettä, kaljaa tai maitoa
100 g Margariinia
1 kpl sipuli
0.25 tl (jauhettu) valkopippurijauhetta
3 tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl ruisjauhoja
Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli pieneksi ja ruskista se kevyesti. Kuumenna uuni 200C.
Siivilöi veri ja vatkaa sitä voimakkaasti. Sekoita joukkoon vesi, maito tai kalja sekä mausteet. Hämmennä koko ajan.
Lisää sipulisilppu, rasva ja lopuksi jauhot hyvin sekoittaen.
Kaada veripalttu voideltuun uunipannuun tai -vuokaan ja anna sen kypsyä tunnin ajan.
Paltun voi kypsentää myös vesihauteessa, peitä siinä tapauksessa ruoka tiiviisti vaikkapa voipaperilla tai alumiinifoliolla.
Tarjoa puolukoiden, maitokastikkeen ja kylmän kaljan tai piimän kanssa.

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":144,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":100},"weight":{"fat":16.13,"alcohol":0,"protein":12.83,"carbohydrates":25.09,"saturated_fat":4.52,"sugar":1.54,"fibre":5.13,"salt":5.89},"percent_raw":{"fat":0.4890392816287321,"alcohol":0,"protein":0.17288198260917495,"carbohydrates":0.33807873576209296},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":295,"weight":71.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":234.81},"item_type":"recipe","recipe_id":37604,"servings":4}}

 
Sulje