Ladataan... Ladataan...

Uuden vuoden kevyempi sipulikeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g sipulia
2 kynsi valkosipulin kynsiä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
0.5 rkl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
0.5 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
0.5 tl kuivattua timjamia
0.25 rkl suolaa
Ohjeet

Kuori ja viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi. Lisää kasvisfondi. Anna hautua n. 30 min. Mausta pippurilla ja timjamilla ja tarkista maku.

Jaa keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon. Paahda leivät ja aseta ne keiton pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta keittoa hetki uunin grillivastuksen alla tai n. 10-15 minuuttia 225-asteisessa uunissa, kunnes juuston pinta on kauniin ruskea.

Yksi annos sisältää 104 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":56},"weight":{"fat":3.85,"alcohol":0,"protein":3.09,"carbohydrates":13.88,"saturated_fat":0.26,"sugar":8.15,"fibre":2.63,"salt":8.39},"percent_raw":{"fat":0.3380882208528187,"alcohol":0,"protein":0.12063767351724239,"carbohydrates":0.5412741056299389},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":104,"weight":40.25,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":404.25},"item_type":"recipe","recipe_id":154093,"servings":4}}

 
Sulje