Ladataan... Ladataan...

Täytetty lampaanfile ja lohkoperunat

Valmistusaineet 4:lle
1 kg lampaan ulkofilettä
1) Marinadi
1 dl ruokaöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl yrttimausteseosta
2) Täyte
6 kynsi valkosipulinkynsiä puristettuna
2 tl suolaa
3 tl (rouhittu) murskattuja viherpippureita (1 rkl)
0.5 dl tuoretta persiljaa
1 dl tuoretta basilikaa
2 rkl tuoretta minttua
3) Lisäkkeeksi
400 g lohkoperunoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset pinnalle ripoteltavaksi suolaa ja mustapippuria sekä paistovuokaan lihalientä.

Sekoita kaikki marinadiaineet ja anna fileiden marinoitua 12 tuntia paistopussissa tai isossa kulhossa jääkaapissa. Ravista pussia tai kulhoa silloin tällöin, jotta marinadi pääsee levittäytymään tasaisesti joka puolelle.
Ennen paistamista nosta fileet pussista ja pyyhi talouspaperilla. Painele fileitä hieman litteämmiksi ja levitä puristetut valkosipulinkynnet sisäpinnalle.
Sekoita suola, viherpippuri, silputut yrtit ja silputtu minttu. Ripottele ne fileiden sisäpinnalle valkosipulin päälle.
Kiedo liha rullalle ja sido tukevalla puuvillalangalla.
Ruskista rullat nopeasti kuumalla paistinpannulla voissa. Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria.
Kypsennä rullia noin 8–10 minuuttia, 225-asteisen uunin alatasolla uunivuoassa, jonka pohjalla on noin sentti lihalientä.
Tarjoa lohkoperunoiden kera.

Vinkki

Voit tarjota lampaan myös esimerkiksi röstiperunoiden ja vinaigrette-kastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää 874 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":534,"alcohol":0,"protein":205,"carbohydrates":135},"weight":{"fat":59.44,"alcohol":0,"protein":51.39,"carbohydrates":33.73,"saturated_fat":13.91,"sugar":9.84,"fibre":3.49,"salt":5.2},"percent_raw":{"fat":0.6110687462409139,"alcohol":0,"protein":0.23480898561676547,"carbohydrates":0.1541222681423206},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":15},"total":{"kcal":873,"weight":177,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":417.5},"item_type":"recipe","recipe_id":215,"servings":4}}

 
Sulje