Ladataan... Ladataan...

Tomaattinen papu-kasviskeitto saunapalvikinkulla

Valmistusaineet 8:lle
230 g Isot valkoiset pavut suolaliemessä
2 prk Ruskeat pavut suolaliemessä
200 g Sipuli
200 g Porkkana
150 g Palsternakka
150 g Kinkku, saunapalvikinkku
3 tl Rypsiöljy
12 dl Vesi
500 g Tomaattimurska
2 kpl Kasvisliemikuutio
3 kpl Laakerinlehti
0.3 nippu Persilja, tuore
1 tl Valkopippuri
2 tl Oregano, kuivattu
1 tl Ruokasuola
Ohjeet

Kuullota silputtua tai suikaloitua sipulia, porkkana- ja palsternakkapaloja ja suikaloitua palvikinkkua öljyssä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää vesi, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja persiljan oksat ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla tulella välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Lisää huuhdotut käyttövalmiit pavut ja kuivatut yrtit kypsymisen loppuvaiheessa ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Tarkista keiton maku.

Vinkki

Vähennä keiton vesimäärää, niin saat papupataa. Pakasta kerta-annoksina patana tai keittona. Mausteiksi voit käyttää myös esim. raastettua inkivääriä, tuoretta tai kuivattua chiliä, korianteria, garam masalaa jne.

Yksi annos sisältää 167 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":80},"weight":{"fat":4.08,"alcohol":0,"protein":10.26,"carbohydrates":17.9,"saturated_fat":0.64,"sugar":7.07,"fibre":9,"salt":2.83},"percent_raw":{"fat":0.24586489946532122,"alcohol":0,"protein":0.27482189923940054,"carbohydrates":0.47931320129527827},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":167,"weight":51.779999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":393.76},"item_type":"recipe","recipe_id":1024029,"servings":8}}

 
Sulje