Ladataan... Ladataan...

Taikinajuuri

Valmistusaineet 15:lle
1.päivänä
1 dl ruisjauhoja
1 dl vesi
4.päivänä
1 l vettä
10 dl ruisjauhoja, mieluiten karkeita
Valmistusohjeet

1.päivänä lämmitä vesi 40 -asteiseksi. Sekoita jauhot ja vesi lasitölkissä tai teräskulhossa. Älä käytä muoviastiaa; se voi vaikuttaa haitallisesti juureen.
Pidä astiaa peitettynä lämpimässä (mieluiten 30 -asteessa) 2-3 vuorokautta. Sekoita aamuin illoin. Valmiin juuren tulee tuoksua raikkaalta ja happamalta.

4.päivänä lämmitä vesi 40 -asteiseksi. Sekoita vesi ja jauhot juuren joukkoon. Pidä astiaa peitettynä lämpimässä paikassa noin vuorokausi.
Taikinajuuri on valmis, kun se tuoksuu raikkaan happamalta ja siinä on paljon kuplia.
Pakasta juuri 1,5 desilitran annoksina. Voit ottaa annoksen kerrallaan ja käyttää hapanleivän valmistukseen.

Jatka juurta, kun se alkaa olla lopuillaan. Sekoita yhteen juuriannokseen 1 litra vettä ja 1 litra ruisjauhoja samalla tavalla kuin 4.päivänä.

Yksi annos sisältää 111 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":7,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":90},"weight":{"fat":0.8,"alcohol":0,"protein":3.5,"carbohydrates":22.3},"percent":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":81},"total":{"kcal":112,"weight":26.6,"percent":100}}}