Ladataan... Ladataan...

Sämpylät kuitupitoinen itsetehty

Valmistusaineet 25:lle
100 g Hiiva
10 l Vesi
0.5 dl Oliiviöljy, extra-virgin, neitsytöljy
1 rkl Hunaja
1 lautanen (2 dl) Kaurapuuro, veteen valmistettu
6 dl Täysjyvävehnäjauho, Sunnuntai, Raisio
3 dl Sämpyläjauho, kaurainen, sunnuntai
1 dl Erikoisvehnäjauho
1 kpl (iso) Porkkana, iso
1 rkl Suola, ruokasuola, jodioitu
Ohjeet

Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurapuuro (kylmänä) , hunaja, porkkana raasteena, oliiviöljy ja hieman jauhoseosta. Anna turvota n. 10 min. Lisää nyt suola ja loput jauhoista. Älä tee taikinasta liian kovaa, mieluummin vähän löysähköä. Anna turvota n. 1/2 tuntia. Paisto +225 ja n. 12-15 min.

Yksi annos sisältää 114 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":69},"weight":{"fat":2.62,"alcohol":0,"protein":4.63,"carbohydrates":16.33,"saturated_fat":0.4,"sugar":1.18,"fibre":3.02,"salt":0.83},"percent_raw":{"fat":0.21942618603514752,"alcohol":0,"protein":0.17240788524912545,"carbohydrates":0.6081659287157269},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":61},"total":{"kcal":114,"weight":29.009999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":444.36},"item_type":"recipe","recipe_id":168330,"servings":25}}

 
Sulje