Ladataan... Ladataan...

Sitruuna-kaprislohta pinaatti-perunasalaatilla

Valmistusaineet 4:lle
400 g tuoretta lohifileetä
1 tl rypsiöljyä
20 g pieniä kapriksia (puolet pienestä purkista)
1 kpl (keskik.) sitruuna
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
Reseptin osa 2
4 kpl (keskik.) keitettyjä perunoita kuorineen
1 kpl punasipuli suikaleina
300 g hienonnettua pakastepinaattia
4 rkl sitruunamehua
4 tl rypsiöljyä
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
0.25 tl suolaa
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Ohjeet

Valmista pinaatti-perunasalaatti edellisenä päivänä tai illallispäivän aamuna.

Pehmitä punasipulisuikaleet mikrossa tai kuullota kevyesti pannulla.
Kuutioi keitetyt perunat ja nosta ne sipuleiden kanssa muovirasiaan. Pirskota kasvisten päälle sitruunamehua ja rypsiöljyä, mausta suolaripauksella ja mustapippurilla. Sekoita ja sulje rasia kannella. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa yön yli. Lisää aamulla joukkoon sulatettu ja valutettu pinaatti.

Paista lohifilee juuri ennen ruokailua. Sivele lohifilee rypsiöljyllä, mausta mustapippurilla ja ripottele kaprikset fileelle. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti fileen päälle. Paista kala uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile kuuma lohifilee pahdetuilla sesaminsiemenillä koristellun pinaatti-perunasalaatin kera.

Yksi annos sisältää 330 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":198,"alcohol":0,"protein":91,"carbohydrates":41},"weight":{"fat":22.07,"alcohol":0,"protein":22.79,"carbohydrates":10.41,"saturated_fat":3.22,"sugar":2.23,"fibre":2.01,"salt":1.1},"percent_raw":{"fat":0.5993283577887859,"alcohol":0,"protein":0.27504211643368526,"carbohydrates":0.12562952577752884},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":330,"weight":63.82999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":309.63},"item_type":"recipe","recipe_id":131294,"servings":4}}

 
Sulje