Ladataan... Ladataan...

Silakkapihvit ja perunamuusia

Valmistusaineet 4:lle
30 kpl Fileoituja silakoita
1 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) vastajauhettua valkopippuria
1) Täyte
1 rkl juoksevaa margariinia
1 dl (silputtu) hienonnettua sipulia
1 dl (silputtu) tilliä hienonnettuna
2) Pinnalle
1 dl ruisjauhoja
1 rkl juoksevaa margariinia
3) Lisäkkeeksi
4 dl perunasosetta
Ohjeet

Kuullota margariinissa sipuli. Jäähdytä ja sekoita joukkoon tilli sekä mausta suolla. Pane uunipellin päälle leivinpaperi ja siivilöi sen päälle puolet jauhoista. Levitä jauhojen päälle puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja aseta sipuli-tilli -seosta fileiden päälle.
Aseta toinen filee päälle nahkapuoli ylöspäin. Siivilöi jauhoja päälle. Tiputtele hieman margariinia kalojen päälle.
Paista silakkapihvit uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä, mutta eivät kuivuneita. Nauti perunasoseen kera.

Vinkki

Kevyen perunasoseen saat, kun keität jauhoisia perunoita ja soseutat ne. Lisää keitinlientä, suolaa ja hiukan juoksevaa margariinia. Voit myös maustaa soseen esimerkiksi kuullotetulla hienonnetulla sipulilla, tillillä tai ruohosipulilla.

Yksi annos sisältää 386 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":193,"alcohol":0,"protein":109,"carbohydrates":84},"weight":{"fat":21.41,"alcohol":0,"protein":27.25,"carbohydrates":20.89,"saturated_fat":4.2,"sugar":2.2,"fibre":2.93,"salt":2.22},"percent_raw":{"fat":0.5001315819629861,"alcohol":0,"protein":0.2829520340387855,"carbohydrates":0.21691638399822846},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":387,"weight":81.10000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":274.56},"item_type":"recipe","recipe_id":751,"servings":4}}

 
Sulje