Ladataan... Ladataan...

Raparperi-uunilohi

Valmistusaineet 6:lle
500 kg kirjolohifileetä
100 g raparperia
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl rakuunaa
0.5 tl sitruunapippuria
0.5 tl suolaa
0.5 tl (rouhittu) mustapippuria
Kastike
2 rkl hunajaa
0.5 dl omenatäysmehua
0.5 kpl punasipuli
1 dl ruoanvalmistuskermaa (7% rasvaa)
0.2 dl karkeita riisijauhoja (gluteenittomia)
Voiteluun
1 tl ruokaöljyä
Ohjeet

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ruokaöljyllä ja lado paloiteltu lohifilee vuokaan.
Mausta lohi rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä raparperit kalan päälle.
Valmista kastike hienontamalla sipuli ja sekoittamalla se juoksevaan hunajaan. lisää joukkoon omenamehu, kerma ja jauhot ja kaada seos uunivuokaan.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Tarjoa vaikkapa riisin ja vihersalaatin kera.

Vinkki

Voit käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja, jos et ole keliaakikko.

Yksi annos sisältää 127584 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":71757,"alcohol":0,"protein":55785,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":8004.23,"alcohol":0,"protein":14000.69,"carbohydrates":10.45,"saturated_fat":1584.25,"sugar":7.25,"fibre":0.49,"salt":108.86},"percent_raw":{"fat":0.5624342732670553,"alcohol":0,"protein":0.4372393331406775,"carbohydrates":0.0003263935922671752},"percent":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":0},"total":{"kcal":127584,"weight":23716.22,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":83393.02},"item_type":"recipe","recipe_id":77229,"servings":6}}

 
Sulje