Ladataan... Ladataan...

Ranskalainen sipulikeitto

Valmistusaineet 4:lle
7 kpl sipuleita
4 kynsi valkosipulinkynttä
50 g Voita
1 dl sokeria
1 l vettä
3 dl valkoviiniä
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 rkl tuoretta timjamia
0.25 tl mustapippuria
2 viipale (iso) Hiivaleipää (1 pala / annos)
3 dl (raastettu) juustoraastetta
Ohjeet

Voit käyttää tuoreen timjamin sijaan 1 tl kuivattua timjamia.

Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulirenkaita vähintään vartin verran. Älä anna sipulin ruskistua. Lisää sokeri ja jatka kypsentämistä vielä muutama minuutti. Kuullotus on tärkein työvaihe sipulikeiton valmistamisessa!
Lisää vesi, liemikuutiot, viini ja mausteet. Kypsennä keittoa kannen alla 30–40 minuuttia.
Paahda leipäpalat ja kuutioi ne. Annostele keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon ja ripottele pinnalle paahdettuja leipäkuutioita ja juustoraastetta.
Kuorruta keittoa 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, eli kunnes juusto saa väriä.

Yksi annos sisältää 439 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":194,"alcohol":48,"protein":52,"carbohydrates":145},"weight":{"fat":21.23,"alcohol":6.83,"protein":12.74,"carbohydrates":35.76,"saturated_fat":13.35,"sugar":26.57,"fibre":2.71,"salt":3.38},"percent_raw":{"fat":0.44144003667542303,"alcohol":0.11037798639778737,"protein":0.11773304809235471,"carbohydrates":0.33044892883443483},"percent":{"fat":44,"alcohol":11,"protein":12,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":439,"weight":122.56999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":520.19},"item_type":"recipe","recipe_id":1091,"servings":4}}

 
Sulje