Ladataan... Ladataan...

Näkkärimurulla kuorrutetut lohiperhoset

Valmistusaineet 2:lle
300 g Lohifilee
1 kpl Pieni pyöreä näkkileipä, monivilja
2 rkl Tilli, tuore
1.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
1 kynsi Valkosipuli
2 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
Ohjeet

Lohiperhosen valmistus: Leikkaa fileestä n. 4 cm:n levyinen pala. Halkaise se nahkaan asti. Käännä pala siten, että nahka jää keskelle ja syntyy "perhonen". Nosta lohiperhoset leivinpaperin päälle uunipannulle.

Mausta sitruunamehulla, suolaripauksella, puristetulla valkosipulilla ja raastetulla tuoreella inkiväärillä (tai inkivääritahnalla). Levitä valkosipuli ja inkivääri veitsellä tasaisesti lohen pintaan.

Murusta näkkileipä huhmareessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita hienonnettu tilli tai muu yrtti murun joukkoon. Ripottele se lohipalojen päälle tasaisesti.

Kypsennä 180 asteessa 8-10 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Vinkki

Nauti lisukkeeksi salaattia, kypsiä kasviksia, perunaa tai esim. kurkku-täysjyväspagettia/tagliatellea.

Tämän ruoan valmistus onnistuu isommallekin ruokailijamäärälle, koska annokset valmistuvat kätevästi uunissa eikä synny edes käryä. Kypsennä pari minuutti pidempään, kun uunipelti on täysi. Uunin lämpötila laskee aina enemmän, kun uunipelti on täysi.

Yksi annos sisältää 322 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":187,"alcohol":0,"protein":117,"carbohydrates":18},"weight":{"fat":20.7,"alcohol":0,"protein":29.04,"carbohydrates":4.55,"saturated_fat":4,"sugar":0.22,"fibre":1.23,"salt":1.78},"percent_raw":{"fat":0.5810512699592713,"alcohol":0,"protein":0.3622503542027022,"carbohydrates":0.05669837583802659},"percent":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":6},"total":{"kcal":322,"weight":61.51999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":175.01},"item_type":"recipe","recipe_id":1024128,"servings":2}}

 
Sulje