Ladataan... Ladataan...

Ranskalainen lihapata

Valmistusaineet 6:lle
600 g lihasuikaleita tai -kuutioita
1 kpl iso porkkana
100 g juuriselleri
100 kg sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 pullo (0.35 l) punaviiniä
1 dl vettä
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tlk kokonaisia säilöttyjä herkkusieniä
6 kpl perunoita
2 rkl öljyä
2 tl kuminaa
Valmistusohjeet

Ota liha huoneenlämpöön.

Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Kuori sipulit. Ruskista lihapalat pienissä erissä paistinpannulla öljyssä ja kumoa pataan. Ripottele lihoille jauhot ja sekoita. Ruskista myös juurekset ja sipulit kevyesti ennen pataan lisäämistä. Huuhtele pannu punaviinillä, ja kaada viini pataan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta ja nosta kannella peitetty pata 200-asteiseen uuniin. Kypsennä vähintään 50 minuuttia. Ota pata uunista, sekoita joukkoon valutetut sienet ja anna kypsyä uunissa vielä 5–10 minuuttia ilman kantta.

Tarjoa pata uunissa kypsennettyjen perunoiden kanssa: Pese ja halkaise 1 iso peruna syöjää kohti, sipaise leikkuupinta öljyllä ja ripottele päälle kuminaa. Kypsennä perunoita vuoassa noin 40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 4789 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":405,"alcohol":40,"protein":986,"carbohydrates":3358},"weight":{"fat":43.6,"alcohol":5.5,"protein":239.1,"carbohydrates":814.8},"percent":{"fat":8,"alcohol":1,"protein":21,"carbohydrates":70},"total":{"kcal":4789,"weight":1103,"percent":100}}}