Ladataan... Ladataan...

Päärynä-aurajuustosalaatti

Valmistusaineet 8:lle
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
0.5 dl päärynä- tai omenamehua
1 rkl balsamiviinietikkaa
Paistetut päärynät
1 rkl sitruunamehua
1 dl pekaanipähkinöitä
2 dl sokeria
1 rkl rypsiöljy
0.5 rkl voi
2 kpl (iso) päärynä, kuorineen, iso
Salaattipohja
1 ruukku jäävuorisalaattia
2 kpl (iso) viikunaa
150 g viinirypäleitä
125 g aurajuustoa
1 ruukku ruukku rucolaa
Ohjeet

Salaattipohja: Pese ja revi salaatit. Leikkaa juusto viipaleiksi, puolita rypäleet ja poista niistä kivet. Leikkaa viikunat lohkoiksi.
Paistetut päärynät: Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi sekä poista niistä siemenkodat. Kuumenna pannulla voi ja öljy ja paista päärynälohkoja muutama minuutti. Lisää sokeri, pähkinät ja sitruunanmehu.
Paista pari minuuttia niin, että ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu.
Kastike: Sekoita päärynä- tai omenamehusta, öljyä, balsamiviinietikkaa sekä mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Tarjoilu: Asettele revityt salaatit laakealle vadille, rypäleet ja viikunalohkot sekä juuston sivut kauniisti niiden lomaan. Kaada päälle haaleaksi jähtyneet päärynät ja pähkinät. Tarjoa kastike erikseen.

Yksi annos sisältää 303 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":147,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":138},"weight":{"fat":15.99,"alcohol":0,"protein":4.38,"carbohydrates":33.67,"saturated_fat":4,"sugar":33.46,"fibre":4.29,"salt":0.5},"percent_raw":{"fat":0.4859081457434949,"alcohol":0,"protein":0.05917469005821739,"carbohydrates":0.45491716419828765},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":302,"weight":96.29,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":183.33},"item_type":"recipe","recipe_id":48643,"servings":8}}

 
Sulje