Ladataan... Ladataan...

Kaalikääryleitä ja keitettyjä perunoita

Valmistusaineet 4:lle
300 g Keräkaalia (8 suurta kaalinlehteä)
1 dl täysjyväriisiä
1 kpl sipuli
1 rkl leivontamargariinia, juoksevaa
4 dl Keräkaalin sisusta
1 dl kasvislientä
2 tl siirappia
300 g Naudanjauhelihaa, 7 % rasvaa
1 dl omenamehua
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
Lisäksi
8 kpl (keskik.) keskikokoisia perunoita
10 tl Puolukkasurvosta
Ohjeet

Koverra kokonaisesta kaalista mahdollisimman paljon kantaa pois siten, että uloimmat lehdet irtoavat kannasta. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes saat lehdet irtoamaan kannasta. Irrottele uloimpia lehtiä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta tarvittaessa. Kuullota sipuli rasvassa. Lisää kaali suikaloituna. Mausta suolalla ja pippurilla sekä siirapilla. Kuullota 5 minuuttia.
Jäähdytä hieman, ja sekoita sen jälkeen joukkoon riisi ja jauheliha. Aseta kaalinlehdet työpöydälle. Ohenna paksumpia lehtiruotoja veitsellä. Pane täytettä jokaiselle lehdelle, käännä reunat ja rullaa kääryleiksi.
Aseta kääryleet uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes lehdet ovat pehmenneet.
Valele kääryleitä kypsymisen aikana omenamehulla (1 dl). Käännä kääryleet, jotta ne ruskistuisivat kummaltakin puolelta.

Yksi annos sisältää 372 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":82,"alcohol":0,"protein":80,"carbohydrates":210},"weight":{"fat":8.81,"alcohol":0,"protein":19.3,"carbohydrates":50.87,"saturated_fat":1.55,"sugar":15.44,"fibre":5.74,"salt":1.25},"percent_raw":{"fat":0.22036403275427227,"alcohol":0,"protein":0.21441814695288883,"carbohydrates":0.5652178202928391},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":372,"weight":102.95999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":415.72},"item_type":"recipe","recipe_id":964,"servings":4}}

 
Sulje