Ladataan... Ladataan...

Puolukkakakku

Valmistusaineet 4:lle
Pohja
125 g Keiju-margariinia
125 g Sokeria
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
10 rkl Vehnäjauhoja
125 g Perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 lasi (2 dl) maitoa
Täyte
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Ohjeet

Survo puolukat.
Vaahdota Keiju-margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne.
Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita lopuksi maito.
Pane taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 15-senttiseen irtopohjavuokaan tai vastaavaan. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.
Pane torttu 180-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.
Voit käyttää halkaisijaltaan isompaa vuokaa, silloin kakusta tulee vain matalampi ja
se kypsyy nopeammin.

Vinkki

Tarjoa kakku hieman lämpimänä Kevyt-vaniljajäätelön kera.

Yksi annos sisältää 569 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":123,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":420},"weight":{"fat":13.52,"alcohol":0,"protein":6.4,"carbohydrates":104.16,"saturated_fat":3.39,"sugar":57.55,"fibre":2.16,"salt":0.84},"percent_raw":{"fat":0.2157419603103846,"alcohol":0,"protein":0.04541212677659197,"carbohydrates":0.7388459129130234},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":74},"total":{"kcal":569,"weight":188.01999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":240.88},"item_type":"recipe","recipe_id":516,"servings":4}}

 
Sulje