Ladataan... Ladataan...

Punakaali-puolukkasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
200 g Punakaalia
1 kpl päärynää
2 dl puolukoita
1 rkl saksan- tai hasselpähkinöitä
Kastike
1 tl balsamietikkaa
2 rkl omena- taipäärynämehua
2 rkl rypsi- oliiviöljyä
0.25 tl suolaa
0.25 dl sokeria
0.5 tl mustapippuria
Ohjeet

Lisäksi persiljaa.

Raasta tai leikkaa punakaali oikein hienoksi. Pehmitä kaalia tarvittaessa kaulimalla, käsin puristelemalla tai kattilassa puisella muusinuijalla.
Sekoita kastike ja lisää se punakaalin joukkoon. Voit antaa kaalin mehustua kylmässä vaikka seuraavaan päivään.
Kaada kaalisuikaleet tarjoiluvadille, ripottele joukkoon puolukat, kuorittu lohkottu päärynä ja pähkinät. Jos salaatti ei tunnu tarpeeksi mehevältä, lisää joukkoon vähän mehua. Ripottele pinnalle persiljaa.
Salaatti maistuu kinkun tai kalkkunan kanssa tai yksinään väliruokana.

Yksi annos sisältää 137 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":77,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":54},"weight":{"fat":8.52,"alcohol":0,"protein":1.44,"carbohydrates":13.4,"saturated_fat":0.52,"sugar":13.25,"fibre":3.77,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.5637961556363827,"alcohol":0,"protein":0.0422049159362896,"carbohydrates":0.39399892842732764},"percent":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":137,"weight":41.29,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":151.33},"item_type":"recipe","recipe_id":1473,"servings":4}}

 
Sulje