Ladataan... Ladataan...

Punajuuri-kasvissosekeitto

Valmistusaineet 6:lle
250 g Punajuuri
100 g Lanttu
300 g Peruna, punnittu kuorineen
150 g Kesäkurpitsa zucchini
200 g Porkkana
2 kpl Sipuli
14 dl Vesi
2 kpl Kasvisliemikuutio
3 kpl Laakerinlehti
3 tl Rypsiöljy
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
LISUKE:
60 g Herkkusieni
30 g Rucola
Ohjeet

Paloittele kuoritut punajuuret ja lanttupala muita pienemmiksi ja perunat ja kesäkurpitsa suuremmiksi lohkoiksi (kypsymisajan mukaan). Lisää kaikki kasvikset, laakerinlehdet, öljy ja kasvisliemikuutiot 1 litraan vettä ja keitä pehmeiksi. Kypsymisaika riippuu vuodenajasta, talvella ja keväällä varastojuuresten kestää kypsyä pidempään.

Poista laakerinlehdet ja soseuta kasvikset. Lisää vettä halutun sakeuden mukaan. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla tai yrttisuolalla. Laita keiton pinnalle vähän viipaloituja herkkusieniä ja rucolaa.

Vinkki

Punajuuri-kasvikeittoon saat proteiinilisää ja vaihtelua lisukkeilla. Keiton päällä maistuvat esim. vähärasvaiset raejuusto, fetajuustokuutiot, maustettu kevytranskankerma tai fraiche, Auramurut 17 %, kevytchevrejuustoviipale, kevytjuustoraaste, vähärasvainen leikkele esim. palvi- tai parmankinkku suikaloituna, sienet, rukola tai muu salaatti ja yrtit.

Yksi annos sisältää 106 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":64},"weight":{"fat":3.24,"alcohol":0,"protein":2.65,"carbohydrates":15.17,"saturated_fat":0.49,"sugar":5.77,"fibre":3.46,"salt":1.66},"percent_raw":{"fat":0.29005691066396694,"alcohol":0,"protein":0.1057044364276833,"carbohydrates":0.6042386529083498},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":60},"total":{"kcal":106,"weight":32.44,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":439.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1024074,"servings":6}}

 
Sulje