Ladataan... Ladataan...

Porkkana-broilerikeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 rkl öljyä
1 kpl sipuli
100 g Kypsää broilerinlihaa
10 g Kasvis/kanaliemikuutio
2 pss Porkkanaa
1 kynsi valkosipulin kynsi
1 dl viiniä
2 varsi Lehtisellerin varsia
1 kpl paprika
1.5 l vettä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset pippuria, suolaa ja mausteseosta, jossa on mm. paprikaa ja chiliä.

Kuori ja paloittele porkkanat, viipaloi sellerinvarret. Nosta kasvikset kattilaan, lisää liemikuutiot ja kaada päälle niin paljon vettä, että aineet peittyvät. Anna kiehua kannen alla hiljakseen, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kuori ja silppua sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja halkaise paprika. Poista kanta, siemenet ja sisuksen vaaleat osat. Leikkaa paprika kuutioiksi. Anna sipulisilpun ja paprikakuutioiden pehmetä paistinpannussa tilkassa öljyä. Leikkaa palvikinkku tai broilerinliha kuutioiksi ja lisää sekin joukkoon lämpenemään.
Soseuta kasvikset keitinliemeen sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Terästä makua vähän tulisemmaksi valmiilla mausteseoksella tai esimerkiksi chilipippurilla. Kun maku on mieleistäsi, lorauta keittoon kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä. Lisää kasvis-lihaseos paistinpannusta ja kuumenna keitto uudelleen. Keiton kanssa maistuu rapeakuorinen leipä.

Vinkki

Voit käyttää 100–150 g palvikinkkua kypsän broilerinlihan asemasta.

Yksi annos sisältää 113 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":48,"alcohol":16,"protein":26,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":5.21,"alcohol":2.25,"protein":6.44,"carbohydrates":5.7,"saturated_fat":0.76,"sugar":5.21,"fibre":2.44,"salt":1.27},"percent_raw":{"fat":0.4219455151475749,"alcohol":0.1416535708614946,"protein":0.23151588726011926,"carbohydrates":0.2048850267308113},"percent":{"fat":42,"alcohol":14,"protein":23,"carbohydrates":20},"total":{"kcal":113,"weight":29.280000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":555.5},"item_type":"recipe","recipe_id":120,"servings":4}}

 
Sulje