Ladataan... Ladataan...

Piparjuurimureke

Valmistusaineet 8:lle
600 g Paistijauhelihaa
0.5 dl korppujauhoja
1.5 dl ruoanvalmistuskermaa
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl yrttiseosta
0.5 tl mustapippuria
1.5 tl suolaa
Pinnalle
2 viipale pekonia
Täyte
2 kpl omenaa
0.5 kpl maustekurkkua
Ohjeet

Tee murekemassa. Lisää korppujauhot muutamaksi minuutiksi kerman joukkoon turpoamaan. Kuori pala piparjuurta ja raasta joukkoon. Mausta ja sekoita jauheliha murekemassaan.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Muodosta kostutetuin käsin suorakaiteen muotoinen, noin sentin paksuinen levy.
Levitä lohkotut omenapalat murekelevyn keskelle ja ripottele päälle kuutioitu maustekurkku. Nosta murekkeen sivut täytteen päälle ja ummista mureke.
Halutessa voit levittää pintaan pekoniviipaleita. Kypsennä mureke 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 192 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":98,"alcohol":0,"protein":65,"carbohydrates":29},"weight":{"fat":10.93,"alcohol":0,"protein":16.37,"carbohydrates":7.18,"saturated_fat":5.25,"sugar":4.48,"fibre":1.35,"salt":1.52},"percent_raw":{"fat":0.5108609083243921,"alcohol":0,"protein":0.340030000967145,"carbohydrates":0.1491090907084629},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":15},"total":{"kcal":193,"weight":47.08000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":163.48},"item_type":"recipe","recipe_id":18193,"servings":8}}

 
Sulje