Ladataan... Ladataan...

Pinaattiriisi

Valmistusaineet 6:lle
2 l tuoretta pinaattia
1 kpl sipulia
2 kynsi valkosipulin kynttä
4 dl vettä
3 dl risottoriisiä
1 kpl (keskik.) sitruunan mehua
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 nippu tillinippua
1 ruukku oreganoruukkua
Ohjeet

Pese pinaatti huolellisesti. Leikkaa kannat pois ja ryöppää eli kiehauta reilusti vettä, nosta lehdet kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä.
Kuori ja silppua sipuli. Purista valkosipulinkynnet.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen muut raaka-aineet ja mausteet paitsi tilli ja oregano.
Anna riisin kypsyä pakkauksen ohjeen mukainen aika pienellä lämmöllä. Lisää hieman vettä tarvittaessa.
Silppua tilli ja oregano. Lisää lopuksi riisin joukkoon.
Anna vetäytyä hetki kannen alla, kunnes vesi on lähes imeytynyt.

Vinkki

Tilli kuuluu ehdottomasti tähän ruokaan, mutta sen seuraksi voit lisätä myös muita tuoreita yrttejä makusi mukaan.

Yksi annos sisältää 456 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":280,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":148},"weight":{"fat":31.08,"alcohol":0,"protein":7.02,"carbohydrates":36.91,"saturated_fat":4.29,"sugar":2.35,"fibre":4.05,"salt":1.85},"percent_raw":{"fat":0.6141010605572726,"alcohol":0,"protein":0.06167696504701398,"carbohydrates":0.3242219743957135},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":456,"weight":87.54999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":358.71},"item_type":"recipe","recipe_id":1684,"servings":6}}

 
Sulje