Ladataan... Ladataan...

Pienet yrtti-sienilihapullat

Valmistusaineet 12:lle
290 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
100 g Herkkusieni
30 g Salottisipuli
0.5 kynsi Valkosipuli
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön ½-1 tuntia ennen valmistusta.

Silppua sienet ja sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla, niin että neste haihtuu. Anna jäähtyä. Peitä uunipelti leivinpaperilla.

Sekoita keskenään jauheliha, sieni-sipulisilppu, hienonnetut yrtit ja mausteet. Vatkaa hetki kädellä. Pyörittele vedellä kostutetuin käsin mureketaikinasta pieniä tasakokoisia lihapullia 24 kpl. Nosta ne sitä mukaa uunipellille. Kypsennä 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla ja/tai keskimmäisellä tasolla 10 minuuttia.

Vinkki

Pienet lihapullat sopivat hyvin noutopöydän tarjottavaksi esim. vappu- tai muihin juhliin. Lihapullat ovat aina suosittuja! Voit tehdä ne etukäteen ja vain lämmittää hetken aikaa ennen tarjoilua tai voit myös pakastaa ne.

Yksi annos sisältää 36 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":1},"weight":{"fat":1.73,"alcohol":0,"protein":4.79,"carbohydrates":0.21,"saturated_fat":0.42,"sugar":0.02,"fibre":0.27,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.4375907953706934,"alcohol":0,"protein":0.5389601188190634,"carbohydrates":0.02344908581024321},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":54,"carbohydrates":2},"total":{"kcal":36,"weight":7.739999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":36.45},"item_type":"recipe","recipe_id":1024134,"servings":12}}

 
Sulje