Ladataan... Ladataan...

Kasvis-spelttipizza

Valmistusaineet 2:lle
a) Taikina
1.5 dl kädenlämpöistä vettä
0.25 tl suolaa
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
A) taikina
10 g Hiivaa (1/6 pkt)
b) Tomaattikastike
1 kpl sipulia
1 kynsi valkosipulin kynttä
1 tl ruokaöljyä
2 rkl tomaattiketsuppia
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
0.25 tl tuoretta tai kuivattua basilikaa
B) tomaattikastike
4 kpl (pieni) Kypsiä tomaattija
c) Pinnalle
0.5 kpl paprikaa
1 tl ruokaöljyä
C) pinnalle
5 viipale Mozzarellaa (17%)
40 g Munakoisoa (4 viipaletta)
40 g Kesäkurpitsaa (4 viipaletta)
Ohjeet

Halutessasi voit laittaa pinnale myös kantarelleja tai herkkutatteja.

Valmista ensin kastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Kuutioi tomaatit, poista kannat ja lisää kasariin. Anna pehmetä hetki, lisää ketsuppi ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi ja anna kiehua kokoon kunnes kastiketta on pari desiä. Tarkista maku.
Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja spelttijauhot. Alusta taikina lisäämällä vehnäjauhoja vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Peitä liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia.
Pariloi kasvisviipaleet (ja pienet halkaistut sienet) parila- tai paistinpannussa.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi, levitä päälle tomaattikastike ja mozzarellaviipaleet. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 5 minuuttia.
Ota uunista ja levitä pinnalle pariloidut kasvikset ja pirskota pinnalle vähän öljyä. Työnnä uudelleen uuniin ja paista vielä 3–5 minuuttia.

Yksi annos sisältää 534 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":158,"alcohol":0,"protein":97,"carbohydrates":279},"weight":{"fat":17.37,"alcohol":0,"protein":23.95,"carbohydrates":69.08,"saturated_fat":7.75,"sugar":13.91,"fibre":11.35,"salt":2.52},"percent_raw":{"fat":0.2958872951733986,"alcohol":0,"protein":0.1812837020833752,"carbohydrates":0.5228290027432261},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":534,"weight":145.93,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":503.77},"item_type":"recipe","recipe_id":1325,"servings":2}}

 
Sulje