Ladataan... Ladataan...

Peruskastike jauhelihasta ja keitetyt perunat

Valmistusaineet 4:lle
600 g jauhelihaa
3 kpl sipulia
5 kynsi valkosipulinkynsiä
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
2 rkl (balsami)viinietikkaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl ketsuppia
2 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutiota
1 rkl pizzamaustesekoitusta
Lisäksi
4 kpl perunoita
Ohjeet

Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan.
Lisää joukkoon silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kypsennä kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi. Mausta seos mustapippurilla. Lorauta joukkoon tilkka viinietikkaa ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, ketsuppi, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluimmin pidempään.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 444 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":243,"alcohol":0,"protein":119,"carbohydrates":82},"weight":{"fat":26.7,"alcohol":0,"protein":29.4,"carbohydrates":20.24,"saturated_fat":8.68,"sugar":8.73,"fibre":4.1,"salt":1.65},"percent_raw":{"fat":0.547588356475851,"alcohol":0,"protein":0.2679183894597515,"carbohydrates":0.18449325406439757},"percent":{"fat":55,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":18},"total":{"kcal":444,"weight":99.49999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":432.06},"item_type":"recipe","recipe_id":1382,"servings":4}}

 
Sulje