Ladataan... Ladataan...

Perunapizza

Valmistusaineet 1:lle
1.5 dl vettä
0.25 pala tuorehiivaa
0.5 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
Reseptin osa 2
2 kpl punasipuleita
3 kynsi valkosipulinkynsiä
4 kpl keitettyjä perunoita
1 tl kuivattua rosmariinia
150 g ranskankermaa (28% rasvaa)
0.5 tl sormisuolaa
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa 42-asteiseen veteen.) Lisää suola. Sekoita ja lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneella noin viiden minuutin ajan. Laita taikina jauhotettuun kulhoon, peitä kulho liinalla ja siirrä se lämpimään paikkaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kuori ja leikkaa sipulit siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista vielä kaksi minuuttia. Jätä sipulit jäähtymään pohjan kaulimisen ajaksi. Leikkaa perunat viipaleiksi ja hienonna rosmariini.

Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle ja painele ylimääräiset ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi pitkulaiseksi pohjaksi.
Sivele ranskankerma taikinapohjalle. Asettele päälle perunat ja sipuliseos. Ripottele pinnalle rosmariini. Paista 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Sirottele valmiin piiraan päälle sormisuolaa.

Yksi annos sisältää 1442 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":536,"alcohol":0,"protein":126,"carbohydrates":780},"weight":{"fat":58.64,"alcohol":0,"protein":31.14,"carbohydrates":192.11,"saturated_fat":30.38,"sugar":12.17,"fibre":11.9,"salt":6.64},"percent_raw":{"fat":0.37147571334577173,"alcohol":0,"protein":0.08767123634775749,"carbohydrates":0.5408530503064707},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":1442,"weight":342.97999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":888.15},"item_type":"recipe","recipe_id":276802,"servings":1}}

 
Sulje