Ladataan... Ladataan...

Persikka/nektariini-luumupiirakka

Valmistusaineet 12:lle
1 pkt Pyöreä kauramurotaikina
150 g Luumu, tumma, punnittu kivineen
300 g Nektariini, kivineen
1 rkl Sokeri
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele ja kauli sulanut kauramurotaikina leivinpaperin päällä ja nosta se paperin kanssa matalaan isoon pyöreään vuokaan (halkaisija n. 30 cm) tai vastaavan kokoiseen suorakulmaiseen vuokaan. Painele muotoonsa ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Huuhdo hedelmät. Leikkaa pienellä terävällä veitsellä hedelmän ympäri, kierrä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin ja irrota kivi. Leikkaa persikan/nektariinin ja luumun puolikkaat lohkomaisiksi viipaleiksi. Ota vuoka kylmästä ja levitä viipaleet vuokaan, persikat/nektariinit reunalle ja luumut keskelle. Ripottele pinnalle sokeri.

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

Yksi annos sisältää 143 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":73},"weight":{"fat":6.42,"alcohol":0,"protein":2.69,"carbohydrates":17.97,"saturated_fat":2.43,"sugar":7.18,"fibre":1.35,"salt":0.34},"percent_raw":{"fat":0.41142605017360007,"alcohol":0,"protein":0.07670223353419395,"carbohydrates":0.5118717162922061},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":143,"weight":38.38,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":70.23},"item_type":"recipe","recipe_id":1024480,"servings":12}}

 
Sulje