Ladataan... Ladataan...

Oranssit herkkusämpylät

Valmistusaineet 32:lle
400 g Bataatti, kuorittu
5 dl Porkkanamehu, keskiarvo
50 g Hiiva
1 tl Ruokasuola
0.5 dl Rypsiöljy
6 dl Kaurahiutale
1 dl Kauralese
10 dl Täysjyvävehnäjauho
1 kpl Kananmuna, kuoreton
1 dl Kauralese
Ohjeet

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi).

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi, murenna hiiva sekaan. Lisää suola. Sekoita joukkoon bataattisose ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot erissä ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Muista, että parhaat sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 32 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna niiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Yksi annos sisältää 140 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":86},"weight":{"fat":3.01,"alcohol":0,"protein":5.91,"carbohydrates":20.33,"saturated_fat":0.3,"sugar":2.21,"fibre":4.53,"salt":0.21},"percent_raw":{"fat":0.2050612134223836,"alcohol":0,"protein":0.17917526764879305,"carbohydrates":0.6157635189288234},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":62},"total":{"kcal":139,"weight":36.5,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":64.56},"item_type":"recipe","recipe_id":1024763,"servings":32}}

 
Sulje