Ladataan... Ladataan...

Omenamunakas

Valmistusaineet 2:lle
250 g Omena, kotimainen, kuorineen
1 tl Oivariini juokseva
1 tl Sokeri
0.3 dl Vesi
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 rkl Viherminttu, tuore
200 g Kananmuna, kuoreton, omega
Ohjeet

Huuhdo omenat, poista keskusta ja leikkaa kuutioiksi. Omenan paino reseptissä on kuutioita, ennen keskustojen poistoa paino on n. 300 g. Riko munat kulhoon, lisää 4 rkl vettä ja suola. Vatkaa sekaisin.

Mittaa pannuun pullomargariini ja kuumenna. Lisää omenakuutiot ja paista hetken aikaa. Ripottele joukkoon sokeri. Kaada munakasmassa omenakuutioiden päälle. Vedä lastalla ristiin rastiin muutaman kerran ja anna sen jälkeen paistua hetki. Kun munakasmassa on hyytynyt, jaa munakas kahtia (tai neljään osaan, jos tarjoat pienemmät annokset esim. jälkiruuaksi) ja nosta kahdelle lautaselle. Ripottele pinnalle minttua.

Vinkki

Nauti täysjyväleivän kera.

Yksi annos sisältää 207 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":106,"alcohol":0,"protein":53,"carbohydrates":48},"weight":{"fat":11.45,"alcohol":0,"protein":12.88,"carbohydrates":11.63,"saturated_fat":2.99,"sugar":11,"fibre":2.75,"salt":1.9},"percent_raw":{"fat":0.512569138146133,"alcohol":0,"protein":0.2560923833055976,"carbohydrates":0.2313384785482694},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":206,"weight":54.6,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":248.4},"item_type":"recipe","recipe_id":1024702,"servings":2}}

 
Sulje