Ladataan... Ladataan...

Chili con carne -kastike

Valmistusaineet 4:lle
300 g Jauhelihaa
1 kpl sipulia
2 kynsi valkosipulinkynsiä
0.2 tl (rouhittu) mustapippuria
1 rkl (balsami)viinietikkaa
1 tlk tomaattimurskaa
0.3 dl ketsuppia
0.75 dl vettä
0.3 kpl lihaliemikuutiota
1 tl pizzamausteseosta
1 prk säilykepapuja
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta
1 tl chilijauhetta
0.5 tl juustokuminaa (jeeraa)
Ohjeet

Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan.
Lisää joukkoon silputut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kypsennä kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi. Mausta seos mustapippurilla. Lorauta joukkoon tilkka viinietikkaa ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, ketsuppi, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluimmin pidempään.
Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon pavut ja kasvispakaste. Mausta kastike tulisemmaksi chilillä ja juustokuminalla.

Vinkki

Tarjoa nachojen tai riisin kanssa.

Yksi annos sisältää 418 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":135,"alcohol":0,"protein":120,"carbohydrates":163},"weight":{"fat":14.72,"alcohol":0,"protein":29.6,"carbohydrates":40.13,"saturated_fat":4.48,"sugar":11.23,"fibre":17.46,"salt":0.74},"percent_raw":{"fat":0.32207861654428366,"alcohol":0,"protein":0.2877741953619773,"carbohydrates":0.390147188093739},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":418,"weight":118.36,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":324.23},"item_type":"recipe","recipe_id":1383,"servings":4}}

 
Sulje