Ladataan... Ladataan...

Nopea ruis-omenapiirakka

Valmistusaineet 8:lle
250 g Ruistaikina
500 g Omena, kotimainen, kuorineen
2 rkl Hunaja
1 rkl Meira Mantelilastu
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 26 cm:n pyöreä pala. Se sopii 23 cm:n irtopohjaiseen vuokaan ja vähän reunoille.

Muotoile sulanut taikinalevy vähän pyöreämmäksi ja painele ja kauli se vuokaan sopivaksi. Nosta vuokaan paperin kanssa ja painele taikina tiiviisti reunoille runsaan 1 cm:n korkeudelle. Nosta pohja kylmään odottamaan.

Poista huuhdotuista omenoista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi, niin että muoto säilyy. Vedä ja painele kevyesti käsin viipaleet limittäin ja nosta ne kaartaen taikinan pinnalle vuokaan. Lisää loput 3 omenaa samalla lailla ja täytä ympyrän keskelle jäävä kolo puolitetuilla omenaviipaleilla.

Liruta nopealla käden liikkeellä 1 rkl hunajaa omenien pinnalle. Nosta uunin alimmalle ritilätasolle ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Vedä ritilä ja piirakka uunista ja ripottele piirakan pinnalle mantelilastut. Siirrä ritilä toiseksi alimmalle tasolle ja anna paistua vielä noin 15 minuuttia.

Irrota vähän jäähtynyt piirakka vuoasta ja valuta se tarjoiluvadille. Liruta loput hunajasta tasaisesti pinnalle.

Vinkki

Piirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Yksi annos sisältää 133 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":77},"weight":{"fat":5.05,"alcohol":0,"protein":1.8,"carbohydrates":18.29,"saturated_fat":2.24,"sugar":9.14,"fibre":3.56,"salt":0.45},"percent_raw":{"fat":0.3611489654835365,"alcohol":0,"protein":0.05725283632399298,"carbohydrates":0.5815981981924707},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":132,"weight":40.53000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":99.56},"item_type":"recipe","recipe_id":1024257,"servings":8}}

 
Sulje