Ladataan... Ladataan...

Kyllin sienipiirakka

Valmistusaineet 4:lle
A) pohja
100 g Jauhoisia perunoita
50 g Lanttua
a) pohja
50 g porkkanaa
2.5 dl vettä
80 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
b) täyte
5 dl silputtuja sekasieniä, esim. herkkusieniä, kanttarelleja, siitakkeita
1 kpl sipuli silputtuna
1 dl kermaviiliä
1 prk smetanaa
1 tl sitruunapippuria
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl kananmuna
0.5 dl porkkanaraastetta
1 dl juustoraastetta
0.5 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä kuullottamiseen
Valmistusohjeet

1. Valmista ensin pohja keittämällä kuoritut ja pilkotut juurespalat vedessä pehmeiksi. Soseuta.
2. Lisää rasva sekä jauhot. Nypi pehmeäksi taikinaksi ja painele voidellun piirakkavuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Kuullota sieni-sipulisilppua rasvassa pannulla 5–10 minuuttia.
4. Jäähdytä hetki ja sekoita lopuksi kaikki täytteen aineet yhteen.
5. Levitä täyte piirakkapohjan
päälle.
6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla ensin 15 minuuttia ja lopuksi ylätasolla noin 15 minuuttia.
7. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa sitten lämpimänä salaatin kanssa.

Voit vähentää sitruunamehun määrää tai jättää sen pois.

Vinkki

Täytteestä saa myös mehevän sienisalaatin.

Yksi annos sisältää 487 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":327,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":116},"weight":{"fat":36.3,"alcohol":0,"protein":10.9,"carbohydrates":29},"percent":{"fat":67,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":487,"weight":76.19999999999999,"percent":100}}}