Ladataan... Ladataan...

Mausteista lammaspataa ja riisiä

Valmistusaineet 4:lle
600 g Luutonta lammaspaistia
4 dl lihalientä
2 kynsi valkosipulin kynttä
1 kpl laakerinlehteä
1 tanko kanelitankoa
3 kpl neilikkaa
5 g Inkivääriä (n. 1cm)
0.25 tl suolaa
0.25 tl pippuria
0.5 kpl chilipalkoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 kpl isoa sipulia tai 2 pientä
2 kpl porkkanaa
0.5 kpl (keskik.) kesäkurpitsaa
1 kpl paprikaa
200 g Säilöttyjä kikherneitä tai 100 g kuivattuja
Lisäkkeeksi
4 dl (keskik.) riisiä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset öljyä paistamiseen.

Paloittele liha ja ruskista palat tilavassa padassa tai kattilassa. Lisää lihaliemi, murskatut valkosipulinkynnet, mausteet, hienonnettu chilipalko ja pyree. Hauduta lihaa reilu puoli tuntia kannen alla.
Lisää pataan lohkotut sipulit ja viipaloidut porkkanat. Kypsennä edelleen puolisen tuntia, tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja suikaloi paprika. Lisää pataan ja anna kypsyä kymmenen minuuttia. Lisää kypsät kikherneet ja anna ruuan kuumentua.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vinkki

Voit tarjota padan myös keitetyn kuskusin kanssa.
Jos käytät lammaspaistia, jossa on luu mukana, valitse noin kilon painoinen paisti neljää syöjää varten.

Yksi annos sisältää 865 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":273,"alcohol":0,"protein":228,"carbohydrates":364},"weight":{"fat":29.87,"alcohol":0,"protein":56.2,"carbohydrates":89.69,"saturated_fat":9.58,"sugar":6.84,"fibre":7.49,"salt":3.29},"percent_raw":{"fat":0.3154026791680473,"alcohol":0,"protein":0.26373359656358114,"carbohydrates":0.4208637242683713},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":865,"weight":202.96,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":538.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1061,"servings":4}}

 
Sulje