Ladataan... Ladataan...

Mausteiset sienileivät

Valmistusaineet 6:lle
500 g Tuoreita herkkusieniä tai mietoja metsäsieniä (kantarelleja, tatteja, orakkaita)
2 kynsi valkosipulin kynsiä
1 rkl tuoretta salviaa
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta timjamia
1 dl rasvatonta maitoa
2 rkl (silputtu) persiljasilppua
2 rkl parmesaaniraastetta juustopalasta
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
1 kpl päivän vanha patonki tai rapeakuorinen, italialaistyyppinen hiivaleipä
Ohjeet

Hienonna sienet ja valkosipulinkynsi, leikkaa salvian lehdet kapeiksi suikaleiksi. Kuullota valkosipulisilppu, timjami ja salvia oliiviöljyssä. Lisää sienet ja ruskista kullankeltaisiksi sekoittaen. Lisää maito pienin erin sekoittaen sieniseokseen. Kun seos on kiehahtanut ensimmäisen maitotilkan jälkeen, jatka samoin, kunnes sieniseos on sakeutunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda n. 12 mm:n leipäviipaleet, hiero toiselle paahtopinnalle valksosipulia ja levitä päälle reilu ruokalusikallinen sieniseosta leipää kohti. Tarjoa heti.

Vinkki

Reseptistä tulee noin 12 pientä leipäviipaletta eli 2 viipaletta/annos.

Yksi annos sisältää 209 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":92},"weight":{"fat":10.08,"alcohol":0,"protein":6.16,"carbohydrates":22.67,"saturated_fat":1.67,"sugar":1.07,"fibre":2.57,"salt":1},"percent_raw":{"fat":0.4404130251897931,"alcohol":0,"protein":0.11958145223485465,"carbohydrates":0.44000552257535225},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":210,"weight":45.220000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":153.7},"item_type":"recipe","recipe_id":37317,"servings":6}}

 
Sulje