Ladataan... Ladataan...

Makkarakeitto sinisestä lenkistä

Valmistusaineet 8:lle
100 g Sipuli
22 dl Vesi
2 kpl Lihaliemikuutio
400 g Porkkana
300 g Lanttu
600 g Peruna, punnittu kuorineen
300 g Hapankaali
1 pkt Sininen lenkki kevyt
200 g Maissia
0.5 dl Rypsiöljy
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Käsittele kasvikset. Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon silputtu sipuli, lanttu- ja porkkanakuutiot sekä lihamiemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Lisää joukkoon perunakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia ennen makkarakuutioiden ja kiinankaalisuikaleiden lisäämistä. Keitä vielä runsas 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja mausta mustapippurilla myllystä ja hienonnetulla persiljalla. Tarkista maku.

Vinkki

Voit lisätä keiton joukkoon myös kuivattuja yrttejä esim. timjamia tai salviaa.

Yksi annos sisältää 284 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":123,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":123},"weight":{"fat":13.55,"alcohol":0,"protein":9.3,"carbohydrates":30.52,"saturated_fat":2.81,"sugar":6.08,"fibre":4.22,"salt":2.59},"percent_raw":{"fat":0.43363918931784534,"alcohol":0,"protein":0.13227594210832888,"carbohydrates":0.4340848685738257},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":284,"weight":69.07000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":584.1},"item_type":"recipe","recipe_id":1024588,"servings":8}}

 
Sulje