Ladataan... Ladataan...

Makkarakeitto 7%:n makkarasta

Valmistusaineet 4:lle
150 g Sipuli
2 tl Rypsiöljy
12 dl Vesi
2 kpl Lihaliemikuutio
600 g Peruna, punnittu kuorineen
250 g Sekavihannes (porkkana, kukkakaali, herne, papu)
200 g Keittojuuressekoitus (porkkana, lanttu, juuriselleri)
400 g Grillimakkara, kevyt, keskiarvo
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0 g Persilja, tuore
Ohjeet

Kuullota sipulia kattilassa sillä välin, kun kuorit ja paloittelet perunat. Kaada kiehuva vesi kattilaan ja lisää perunakuutiot ja lihaliemikuutiot. Kuutioi kevytmakkara. Lisää kasvikset keiton joukkoon, kun perunat ovat kiehuneet 10-15 minuuttia kuutioiden/lohkojen koosta riippuen. Lisää makkarapalat tässä vaiheessa tai vasta loppussa.

Mausta keitto mustapippurilla ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku.

Vinkki

Jos jääkaapin vihanneslokerossa on vähän "uuvahtanutta" varsiselleriä, paprikaa tai kiinankaalia, lisää keittoon.

Jos et ehdi kuoria perunoita, käytä pakastekeittoperunoita tai lisää joukkoon kiehumaan täysjyväkierremakaronia esim. Rainbow:n fusillia 3 dl = 105 g. Energiamäärä on sama kuin keiton perunamäärällä.

Yksi annos sisältää 346 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":141,"alcohol":0,"protein":70,"carbohydrates":135},"weight":{"fat":15.51,"alcohol":0,"protein":17.35,"carbohydrates":33.3,"saturated_fat":5.24,"sugar":5.81,"fibre":5,"salt":4.35},"percent_raw":{"fat":0.40789974377719473,"alcohol":0,"protein":0.20282375276950046,"carbohydrates":0.3892765034533049},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":346,"weight":86.55999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":707.48},"item_type":"recipe","recipe_id":1027421,"servings":4}}

 
Sulje