Ladataan... Ladataan...

Maijan maalaispatee ja keitetyt perunat

Valmistusaineet 4:lle
1 kg paistijauhelihaa
5 viipale (pieni) vaalean hiivaleivän siivuja
2 dl tomaattimehua
2 dl kevyt kermaviiliä
1 rkl voita
1 kpl sipuleita hienonnettuna
4 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 kpl matjessillinfileitä hienonnettuna
1 rkl suolaa
2 rkl kapriksia
2 tl hienonnettua timjamia
17 viipale Parmankinkkua (170 g)
Lisäkkeeksi
8 kpl perunoita
Ohjeet

Murenna leipä. Sekoita leivänmurujen joukkoon tomaattimehu ja kermaviili.
Anna turvota noin 20 minuuttia.
Kuullota sipulit voissa. Sekoita ne leipäseokseen.
Hienonna leipäseos sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jauheliha ja silli.
Mausta seos. Painele murekemassa voideltuun, parmankinkulla vuorattuun vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita.

Yksi annos sisältää 758 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":286,"alcohol":0,"protein":296,"carbohydrates":176},"weight":{"fat":31.54,"alcohol":0,"protein":73.3,"carbohydrates":43.69,"saturated_fat":11.79,"sugar":7.43,"fibre":4.02,"salt":8.86},"percent_raw":{"fat":0.37752885304941103,"alcohol":0,"protein":0.39002747004438415,"carbohydrates":0.23244367690620485},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":758,"weight":180.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":635.5},"item_type":"recipe","recipe_id":504,"servings":4}}

 
Sulje