Ladataan... Ladataan...

Madekeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Made
100 g Sipuli
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl Maustepippuri
5 dl Vesi
600 g Peruna, kuorineen
5 dl Vesi
6 rkl Tilli, tuore
1.5 rkl Voi
1 rkl Sitruunamehu / limemehu
Ohjeet

Pyydä kauppiasta nylkemään made tai nylje se itse. Ota maksa ja mäti talteen (pakasta mäti). Paloittele huuhdottu kala. Nosta paloiteltu kala, myös pää ja silputtu sipuli kattilaan. Lisää kokonaiset maustepippurit ja suola sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hauduttaen (ettei kala hajoa) noin 15 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja paloittele ne. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle odottamaan ja lisää perunapalat ja paloiteltu maksa liemeen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää loppu vesi kiehuvana sekä maksapalat ja peratut kalapalat. Mausta voilla, hienonnetulla tillillä ja halutessasi sitruunamehutilkalla.

Vinkki

Jos pidät maitoisesta madekeitosta, lisää lopuksi veden asemesta 5 dl kuumaa maitoa. Nauti keitto ruisleivän kera. Nosta suola ja pippurimylly pöytään jos joku haluaa lisätä niitä.

Yksi annos sisältää 238 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":91,"carbohydrates":98},"weight":{"fat":5.37,"alcohol":0,"protein":22.55,"carbohydrates":24.16,"saturated_fat":2.95,"sugar":2.08,"fibre":1.9,"salt":1.86},"percent_raw":{"fat":0.20561900836302155,"alcohol":0,"protein":0.38357233096401244,"carbohydrates":0.41080866067296584},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":238,"weight":60.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":563.81},"item_type":"recipe","recipe_id":1024092,"servings":4}}

 
Sulje