Ladataan... Ladataan...

Maa-artisokkakeitto Aura-murujen kanssa

Valmistusaineet 4:lle
400 g Maa-artisokka
40 g Purjosipuli
5 dl Vesi
0.5 kpl Kasvisliemikuutio
100 g Becel Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
40 g Valio Aura murennettu sinihomejuusto
Ohjeet

Kuori maa-artisokat perunankuorimaveitsellä ja/tai juuresveitsellä raaputtamalla. Liikkuvateräinen ja ohuelti kuoriva kuorimaveitsi on paras. Tipauta kuoritut mukulat kylmään veteen, etteivät ne tummu.

Leikkaa purjon valkoinen osa viipaleiksi tai silppua sipuli hienoksi. Lisää purjo tai sipuli kiehuvaan kasvisliemeen ja paloittele joukkoon maa-artisokat. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia eli kunnes kaikki ovat pehmeitä.

Ota lusikalla halutessasi pari palaa maa-artisokkaa, kun palat ovat vielä aivan ehjiä. Paloittele ne ja lisää valmiin keiton pinnalle lautasille.

Soseuta pehmenneet maa-artisokat ja sipuli hyvin sauvasekoittimella tai vastaavalla. Lisää joukkoon Becel 7%ruoka tai muu ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta ja maistele.

Jaa kuuma keitto neljälle lautaselle. Ripottele pinnalle maa-artisokkakuutiot ja Aura murut 17% sekä vähän persiljaa tms..

Vinkki

40 g juustomuruja on 4 runsasta ruokalusikallista. Saat keitosta ruokaisamman, kun lisäät joukkoon perunaa. Nauti keiton kera esim. paahdettua ruislimppua. Annoksesta tulee keittoa n. 8 dl ja se sopii hyvin alkuruuaksi 4:lle.

Yksi annos sisältää 95 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":40},"weight":{"fat":4.32,"alcohol":0,"protein":3.71,"carbohydrates":9.66,"saturated_fat":2.06,"sugar":1.64,"fibre":4.54,"salt":0.95},"percent_raw":{"fat":0.42092167532550134,"alcohol":0,"protein":0.1606697187987609,"carbohydrates":0.4184086058757377},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":95,"weight":26.88,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":271.6},"item_type":"recipe","recipe_id":1024275,"servings":4}}

 
Sulje