Ladataan... Ladataan...

Lohilaatikko

Valmistusaineet 6:lle
1000 g Peruna, kuorittu
80 g Sipuli
500 g Lohifilee
1 tl Ruokasuola
1 tl Valkopippuri
0.5 dl Tilli, tuore
4 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat sekä halkaistut sipulit. Viipaloi lohifilee.

Voitele uunivuoka ja lado puolet perunasta ja sipulista pohjalle. Levitä lohiviipaleet ja tilli päälle. Mausta. Levitä loput sipulit ja perunat vuokaan. Kaada päälle maitoa sen verran, että juuri ja juuri näet nesteen pilkottavan perunoiden lomasta.

Paista 200 asteessa uunissa noin 1 tunti eli kunnes perunat ovat pehmenneet. Jos laatikko tuntuu kuivuvan, lisää maitoa.

Vinkki

Nesteeksi voit käyttää myös kalalientä (fondista tai kuutiosta).

Yksi annos sisältää 337 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":116,"alcohol":0,"protein":85,"carbohydrates":136},"weight":{"fat":12.63,"alcohol":0,"protein":20.84,"carbohydrates":33.41,"saturated_fat":2.9,"sugar":4.85,"fibre":2,"salt":1.23},"percent_raw":{"fat":0.3436761086312426,"alcohol":0,"protein":0.25209646910619143,"carbohydrates":0.4042274222625659},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":336,"weight":77.86,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":332.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1023332,"servings":6}}

 
Sulje