Ladataan... Ladataan...

Linssi-purjokeitto

Valmistusaineet 4:lle
150 g Punainen linssi
200 g Purjosipuli
200 g Herkkusieni
5 tl Rypsiöljy
0.7 tl Paprikajauhe
10 dl Vesi
250 g Peruna, kuorittu
200 g Hapankaali
1 kpl Kasvisliemikuutio
1 tl Merisuola, vuorisuola
Ohjeet

Huuhdo pitkittäin halkaistu purjo ja kiinankaali hyvin. Leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi ja ota vähän vihreää osaa erikseen. Suikaloi kiinankaali. Kuori ja kuutioi perunat. Lohko tai viipaloi herkkusienet. Kuullota purjorenkaita hetki öljyssä. Lisää joukkoon sienet ja anna muhia hetki. Sekoita garam masala joukkoon ja anna hautua 1-2 minuuttia. Murusta sekaan kanaliemikuutio ja kaada joukkoon kiehuva vesi. Lisää perunakuutiot ja siivilässä juoksevan veden alla huuhdotut linssit ja noin 5 minuutin kuluttua kiinankaali. Keitä noin 5-7 minuuttia. Tarkista maku ja perunoiden kypsyys ja ripottele pinnalle silputtua purjon vihreää osaa.

Vinkki

Voit lisätä keittoon myös erilaisia yrttejä tuoreena tai kuivattuna.

Tarkista linssien keittoaika pakkauksesta; vihreiden linssien kestää kypsyä 30-45 minuuttia, keltaiset ja oranssit kypsyvät 10-15 minuutissa koosta riippuen. Kun keität linssejä pidempään, ne hajoavat, soseutuvat ja suurustavat keiton.

Yksi annos sisältää 267 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":54,"carbohydrates":147},"weight":{"fat":7.29,"alcohol":0,"protein":13.45,"carbohydrates":36.47,"saturated_fat":1.01,"sugar":2.81,"fibre":7.02,"salt":2.79},"percent_raw":{"fat":0.24737835531820537,"alcohol":0,"protein":0.2027743543427016,"carbohydrates":0.549847290339093},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":267,"weight":70.84,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":510.29},"item_type":"recipe","recipe_id":1024021,"servings":4}}

 
Sulje