Ladataan... Ladataan...

Linnunmaksapateeta ja keitettyjä perunoita

Valmistusaineet 10:lle
20 g Kuivattuja sieniä
2 dl Kevytkermaa
1 kpl silputtu sipuli
250 g Ankanmaksaa
250 g Broilerinmaksaa
240 g Anjovisfileitä
25 tl Huoneenlämpöistä voita
100 g Jauhettua sianlihaa
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 rkl suolaa
5 g Vastarouhittua mustapippuria
5 cl Madeiraa
0.5 dl maissitärkkelystä
Lisäkkeeksi
20 kpl perunoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 20 g kuivattuja sieniä esim. mustia torvisieniä.

Murenna sienet kermaan pehmenemään. Kuullota sipulisilppu ja anna sen jäähtyä.
Puhdista, huuhdo, kuivaa ja paloittele maksat. Hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää anjovisfileet ja sipulisilppu. Sekoita hetki ja lisää kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos voideltuun litran vuokaan.
Peitä se foliolla ja kypsennä vesihauteessa 160 asteessa 1,5 tuntia.
Aseta hieman jäähtyneen pateen päälle 2–3 kilon paino. Siirrä vuoka yöksi jääkaappiin. Koristele halutessasi pinta hyytelöllä.
Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 439 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":190,"alcohol":8,"protein":113,"carbohydrates":128},"weight":{"fat":20.9,"alcohol":1.1,"protein":27.9,"carbohydrates":31.61,"saturated_fat":10.2,"sugar":5.92,"fibre":1.54,"salt":4.83},"percent_raw":{"fat":0.43352960765764437,"alcohol":0.01775075499147888,"protein":0.2572568509765057,"carbohydrates":0.2914627863743711},"percent":{"fat":43,"alcohol":2,"protein":26,"carbohydrates":29},"total":{"kcal":438,"weight":104,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":284.5},"item_type":"recipe","recipe_id":267,"servings":10}}

 
Sulje