Ladataan... Ladataan...

Lihamureke porkkanaraasteella mehevöitetty

Valmistusaineet 12:lle
800 g Jauheliha naudanpaisti, rasvaa 5 %
1 dl Korppujauho
200 g Becel Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
125 g Sipuli
0.15 dl Vesi
200 g Porkkana
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1.5 tl Ruokasuola
0.5 rkl Oregano, kuivattu
0.5 dl Basilika, kuivattu
1 tl Mustapippuri
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Silppua sipulit ja pehmitä ne pannulla vesitilkassa tai mikrossa. Mittaa korppujauhot ja Becel7% ruoka kulhoon ja sekoita hyvin. Anna turvota hetki.

Nosta leivinpaperi valmiiksi uunipannulle.

Lisää kulhoon mausteet, kananmunat ja vähän jäähtynyt sipulisilppu. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita kunnolla. Jos haluat varmistua murekkeen mausta, ota nokare taikinaa ja kypsennä hetki mikrossa.

Muotoile mureketaikina vedellä kostutetuin käsin pitkäksi tasaiseksi pötköksi leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja kypsennä aluksi kymmenisen minuuttia 225 asteessa ja vähennä sen jälkeen lämpö 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin 30-35 minuuttia.

Vinkki

Jos kaupassa ei ole 5 %:n jauhelihaa, muuta reseptiin lähinnä kevyin jauheliha esim. 7 tai 10% rasvaa.

Tarjoa murekkeen lisukkeeksi esim. bataatti-perunamuusia ja murekkeen vierellä uunissa kypsennettyjä kasviksia sekä salaattia.

Yksi annos sisältää 132 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":64,"carbohydrates":22},"weight":{"fat":5.06,"alcohol":0,"protein":15.87,"carbohydrates":5.37,"saturated_fat":1.15,"sugar":2.11,"fibre":1.3,"salt":0.9},"percent_raw":{"fat":0.3489218817496126,"alcohol":0,"protein":0.48654435102262966,"carbohydrates":0.16453376722775775},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":49,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":132,"weight":31.759999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":126.79},"item_type":"recipe","recipe_id":1024277,"servings":12}}

 
Sulje