Ladataan... Ladataan...

Lammaspataa ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
400 g Vähärasvaista lampaanlihaa
2 kpl paprikoita
100 g tuoreita herkkusieniä
0.75 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1.5 rkl vehnäjauhoja
1 kpl lihaliemikuutio
2.5 dl vettä
1.5 dl kevytranskankermaa, rasvaa 5 %
4 kpl (keskik.) perunoita
Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele liha suikaleiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi hedelmälihat. Harjaa sienet, huuhdo ja viipaloi ne. Nosta lihat, paprika ja sienet uuninkestävään pataan. Ripota niiden pinnalle suola, pippuri, paprikajauhe ja jauhot. Sekoita. Lisää lihaliemikuutio ja vesi.

Nosta pata ritilälle uunin keskiosaan. Kypsytä sitä noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa. Sekoita kevytranskankerma pataan ja tarkista mausteet. Keitä perunat kypsiksi. Tarjoa lammaspadan lisänä keitettyjä perunoita ja vaikkapa vihersalaattia.

Yksi annos sisältää 314 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":137,"alcohol":0,"protein":95,"carbohydrates":82},"weight":{"fat":15.1,"alcohol":0,"protein":23.63,"carbohydrates":20.29,"saturated_fat":5,"sugar":6.47,"fibre":2.97,"salt":2.64},"percent_raw":{"fat":0.43614106842127814,"alcohol":0,"protein":0.30337034934814694,"carbohydrates":0.26048858223057475},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":314,"weight":76.1,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":378.27},"item_type":"recipe","recipe_id":20525,"servings":4}}

 
Sulje