Ladataan... Ladataan...

Kirjolohisalaatti edellisen päivän uunikirjolohesta ateria

Valmistusaineet 4:lle
540 g Kirjolohifilee
500 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
200 g Parsakaali, keitetty, suolaton
400 g Porkkana
200 g Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
320 g Tomaatti
120 g Paprika, punainen
KASTIKE
2 dl Arla Kevyt kermaviili 2 %
2 tl Sinappi
1 tl Ruokasuola
0.2 tl Mustapippuri
4 rkl Tilli, tuore
LISÄKSI
4 viipale Fazer Real täysjyväruisleipä
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Kypsennä kerralla 2 kirjolohifileetä uunissa. Lisää kummankin pinnalle pari ruokalusikallista tuoretta tilliä. Kypsennä 180-200 asteessa n. 20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Tarjoa toinen puoli lämpimänä ruokana ja valmista toisesta salaatti parin päivän sisällä.

Sekoita kastikkeen aineet isohkossa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa. Kuori ja kuutio keitetyt perunat, parsat ja porkkanat.

Suikaloi jäävuorisalaatti, kuutioi tomaatti ja paprika. Ota kastikekulho jääkaapista ja sekoita joukkoon ensin perunakuutiot. Lisää sen jälkeen muut kasvikset ja lohi varovasti sekoittaen.

Vinkki

Nauti salaatti kylmänä. Se sopii hyvin myös evääksi. Salaattiannoksen paino n. 485 g.

Keskikokoinen kirjolohifilee painaa n. 540 g+nahka 100g, kypsänä 1 annos ilman nahkaa painaa 120-125 g.

Yksi annos sisältää 560 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":172,"alcohol":0,"protein":160,"carbohydrates":228},"weight":{"fat":18.8,"alcohol":0,"protein":39.2,"carbohydrates":56.07,"saturated_fat":4.42,"sugar":23.22,"fibre":11.48,"salt":2.49},"percent_raw":{"fat":0.30746003854115667,"alcohol":0,"protein":0.28496207932710343,"carbohydrates":0.40757788213173973},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":560,"weight":155.67999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":873.1},"item_type":"recipe","recipe_id":1024511,"servings":4}}

 
Sulje