Ladataan... Ladataan...

Kirjolohi-pinaattipiirakka

Valmistusaineet 12:lle
2.5 dl Vesi
11 g Kuivahiiva
6 dl Rouheinen sämpyläjauho
0.5 tl Ruokasuola
150 g Juokseva original kasviöljyvalmiste
600 g Kalaneuvos Savukirjolohi
3 pussi Apetit Kotimainen pinaatti, hienonnettua pinaattia paloina
6 rkl Tilli, tuore
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl Rasvaton maito
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
Ohjeet

Ota pakastepinaatti sulamaan. Lämmitä vesi käteen vähän kuumaksi tuntuvaksi. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja vatkaa veden joukkoon. Lisää suola ja vaivaa joukkoon loput jauhoista, viimeinen desi vähitellen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen juokseva margariini. Anna taikinan levähtää n. 15 minuuttia liinan alla. Kaada vähän kohonnut taikina leivinpaperin päälle uunipelllille ja painele tai/ja kauli isoksi levyksi. Nosta taikinaa vähän myös reunoille. Anna kohota liinan alla.

Perkaa kala. Vatkaa munat ja maito hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sulanut pinaatti ja mausteet sekä lopuksi pienitty savukala. Kaada täyte taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 25-30 minuuttia. Anna piirakan levähtää hetken aikaa ennen leikkaamista.

Vinkki

Piirakka maistuu iltapalaksi, työpaikkalounaaksi runsaan salaatin kera sekä vierastarjottavaksi esim. kahvinkin kanssa.

Yksi annos sisältää 293 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":140,"alcohol":0,"protein":72,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":15.41,"alcohol":0,"protein":17.84,"carbohydrates":20.09,"saturated_fat":2.53,"sugar":1.27,"fibre":2.37,"salt":1.92},"percent_raw":{"fat":0.477629275984856,"alcohol":0,"protein":0.24564325199627995,"carbohydrates":0.27672747201886416},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":294,"weight":61.43000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":186.12},"item_type":"recipe","recipe_id":1024535,"servings":12}}

 
Sulje