Ladataan... Ladataan...

Kevennetty ruispizza

Valmistusaineet 2:lle
1) Pohja:
4 viipale revittyä ruisleipää
2) Tomaattikastike:
1 kpl (pieni) pientä sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
1 tl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
0.5 tl kuivattua oreganoa
0.5 tl kuivattua basilikaa
0.5 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
3) pinnalle:
50 g Palvikinkkuviipaleita (vähärasvaisia)
3) Pinnalle:
100 g mozzarellaa (17 % rasvaa)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeluun rucolaa.

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja anna kiehua 10 minuuttia. Hienonna kastike sauvasekoittajalla. Lisää ketsuppi ja mausteet ja anna kiehua vielä tovi ilman kantta, jotta kastike tukevoituu. Kastikkeesta olisi tarkoitus saada sen verran paksua, että se pysyy
hyvin pitsan päällä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä kastike, kinkkuviipaleet ja juusto ruisleiville.
Paista 10 minuuttia. Lado pitsalle tuoretta rucolaa ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 384 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":142,"alcohol":0,"protein":83,"carbohydrates":159},"weight":{"fat":15.26,"alcohol":0,"protein":20.03,"carbohydrates":38.31,"saturated_fat":7.44,"sugar":15.81,"fibre":11.23,"salt":3.05},"percent_raw":{"fat":0.37049988961401187,"alcohol":0,"protein":0.2161328865983216,"carbohydrates":0.4133672237876664},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":384,"weight":111.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":388.85},"item_type":"recipe","recipe_id":7419,"servings":2}}

 
Sulje