Ladataan... Ladataan...

Jogurtti-mauste kuorrutettu broilerin filee ja bataattia uunissa tomaatti-kurkkusalsan kanssa

Valmistusaineet 4:lle
500 g Broilerin fileepihvi, maustamaton
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
1 dl Luonnonjogurtti asidofilus, vähälaktoosinen, rasvaa 2 %
2 kynsi Valkosipuli
2.5 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
8 g Chili, tuore
1 kpl Lime, kuorittu
0.5 tl Garam Masala-mausteseos
500 g Bataatti, kuorittu
3 tl Rypsiöljy
300 g Tomaatti
150 g Kurkku
40 g Punasipuli
3 tl Rypsiöljy
0.3 tl Ruokasuola
0.5 tl Korianteri
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota fileet huoneenlämpöön. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta fileet kokkipihdeillä pellin toiseen päähän. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita marinadi. Lisää jogurtin joukkoon puserrettu valkosipuli, raastettu inkivääri, pieneksi silputtu chili (poista siemenet ensin), limestä puristettu mehu ja garam masala. Sekoita hyvin ja levitä marinadi tasaisesti broilerifileiden pinnalle.

Leikkaa kuorittu bataatti viipleiksi ja nosta pellille. Pirskota päälle öljy ja kääntele viipaleita.

Kypsennä broileria ja bataattia uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

Valmista sillä välin salsa. Kuutioi tomaatit, kurkku ja punasipuli. Sekoita joukkoon öljy. Mausta. Lisää silputtu yrtti salsaan vasta vähän ennen ruokailua.

Yksi annos sisältää 343 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":133,"carbohydrates":122},"weight":{"fat":9.62,"alcohol":0,"protein":32.73,"carbohydrates":29.99,"saturated_fat":1.16,"sugar":10.61,"fibre":6.19,"salt":1.55},"percent_raw":{"fat":0.25654512664609025,"alcohol":0,"protein":0.3879613060344516,"carbohydrates":0.35549356731945814},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":342,"weight":91.84999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":438.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1027435,"servings":4}}

 
Sulje