Ladataan... Ladataan...

Punainen linssikeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 dl punaisia linssejä
5 kpl porkkanaa
200 g lanttua
1 kpl (pieni) pieni kiinankaali
3 dl (raastettu) raastettua kesäkurpitsaa
2 kpl etikkapunajuurta
2 dl raejuustoa
1 tl chilijauhetta
1 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
Ohjeet

Pilko porkkanat ja lantut kuutioiksi ja laita ne kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon kasviliemikuutio ja linssit. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää suikaloitu kiinankaali ja kesäkurpitsaraaste. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Mausta chilillä ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi keiton sekaan raastetut punajuuret. Tarjoa raejuustosilmän kanssa.

Vinkki

Keitto maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä, joten kannattaa valmistaa sitä suoraan useammaksi päiväksi.

Yksi annos sisältää 179 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":62,"carbohydrates":95},"weight":{"fat":2.32,"alcohol":0,"protein":14.5,"carbohydrates":22.12,"saturated_fat":0.91,"sugar":8.65,"fibre":6.98,"salt":1.65},"percent_raw":{"fat":0.12460292734312672,"alcohol":0,"protein":0.3465286629106909,"carbohydrates":0.5288684097461824},"percent":{"fat":12,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":180,"weight":57.12999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":587},"item_type":"recipe","recipe_id":67112,"servings":4}}

 
Sulje