Ladataan... Ladataan...

Itämaista uunikalaa ja täysjyväriisiä

Valmistusaineet 4:lle
2 filee siika- tai kuhafileetä (a 150g)
4 cm Inkivääri, tuore
1 kpl chilipalkoa
3 rkl limettimehua
5 g Seesamiöljyä (2 tl)
Lisäksi
4 dl täysjyväriisiä
Ohjeet

Maustamiseen tarvitset suolaa, mustapippuria, yhden limetin hienoksi raastettu kuori ja puolikkaan ruukullisen tuoretta korianteria.
Lisäksi tarvitset paahdettuja cashew-pähkinöitä ja tummia nuudeleita tai täysjyväriisiä.

Revi alumiinifoliosta neljä isoa arkkia.
Leikkaa kalafileet kahtia. Nosta fileepalat alumiinifolion päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili, tuore inkivääri ja korianteri. Raasta limetin kuori.
Lisää kalojen päälle silputtu chili, inkivääri, limetin kuori, korianteri ja limettimehu. Taittele folioarkit tiiviiksi paketeiksi ja taita reunat ylös. Näin kalan liemet eivät valu pellille.
Nosta foliopaketit uunipellille ja kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin 20 – 25 minuuttia. Kala on kypsää, kun se on täysin läpikuultamatonta ja jaokkeista. Anna kalan vetäytyä hetken aikaa paketissaan ja nosta se sitten lautasille.
Keitä täysjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Vinkki

Voit tarjoilla kalan myös paahdettujen cashew-pähkinöiden ja tummien nuudeleiden kanssa.

Yksi annos sisältää 330 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":48,"carbohydrates":253},"weight":{"fat":3.17,"alcohol":0,"protein":11.86,"carbohydrates":62.32,"saturated_fat":0.57,"sugar":1.8,"fibre":6.55,"salt":0.03},"percent_raw":{"fat":0.08775139219295852,"alcohol":0,"protein":0.1457949815719386,"carbohydrates":0.7664536262351028},"percent":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":77},"total":{"kcal":330,"weight":86.29999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":151.25},"item_type":"recipe","recipe_id":152,"servings":4}}

 
Sulje